Menu
*
Laurens

Nieuws


Blijf thuis wonen met het Aanvullend Thuiszorg pakket
Blijf thuis wonen met het Aanvullend Thuiszorg pakket
Wilt u thuis blijven wonen, maar heeft u daarbij ondersteuning nodig? We denken graag met u mee. Nu en later. Daarom bieden BuurtPas en Zilveren Kruis u gratis het Aanvullend Thuiszorg pakket bij afsluiting van een aanvullende verzekering. Een pakket dat goed past bij uw situatie. Zo helpen we u om gezond te blijven en uw vitaliteit te versterken. 

U krijgt een extra vergoeding voor preventieve cursussen
Heeft u een Aanvullend 1, 2, 3 of 4 sterren? Dan krijgt u maximaal € 40,- vergoeding bovenop de vergoeding uit de aanvullende verzekering voor een groot aantal preventieve cursussen. Zilveren Kruis vergoedt bijvoorbeeld de cursus ‘EHBO bij Kinderen’. Hiermee behaalt u een certificaat van Rode Kruis of Oranje Kruis. Binnen deze cursus wordt ook aandacht besteed aan het herkennen en omgaan met ziekten van kinderen.

U krijgt een extra vergoeding voor hulpmiddelen
Heeft u een Aanvullend 1, 2, 3 of 4 sterren? En heeft u een blijvende lichamelijke beperking? Dan krijgt u maximaal € 100,- vergoeding per persoon per kalenderjaar voor hulpmiddelen van Vegro, Medipoint of Harting-Bank. Hulpmiddelen die u nodig heeft bij het uitvoeren van algemene dagelijkse activiteiten. U krijgt geen hulpmiddelen vergoed die wij vergoeden volgens het Reglement Hulpmiddelen. Of die onder de Wlz of Wmo vallen.

U krijgt één veiligheidsgesprek langer thuis wonen per jaar vergoed
Heeft u een Aanvullend 1, 2, 3 of 4 sterren? Zilveren Kruis vergoedt één keer per persoon per kalenderjaar de kosten van een Veiligheidsgesprek voor langer thuis wonen bij gezondheidsrisico’s. Dit gesprek vergoeden wij als het plaatsvindt bij gecontracteerde thuiszorginstellingen.     

U krijgt professionele opvolging bij persoonlijke alarmering vergoed
Een derde van de senioren wil graag gebruik maken van persoonlijke alarmering. Zoals bij hartproblemen, medische noodsituaties en vallen. Heeft u recht op persoonlijke alarmering vanuit de basisverzekering bij een medische indicatie of vanuit Aanvullend 1, 2, 3 of 4 sterren? En is er in uw privéomgeving niemand beschikbaar om langs te komen bij een alarmering? Dan vergoedt Zilveren Kruis opvolging door een gecontracteerde zorgaanbieder voor 100%.  Wij vergoeden niet de kosten van professionele opvolging als u woonachtig bent in een zorginstelling of aanleuncomplex met opvolging vanuit die zorginstelling.

NIEUW! U ontvangt Hulp bij mantelzorg 
Wij vergoeden in 2018 bij een Aanvullende verzekering met 2, 3 en 4 sterren de kosten van noodzakelijke ondersteuning ter voorkoming van uitval van u als mantelzorger. Maar ook als u mantelzorg ontvangt, kunt u aanspraak maken op deze dekking. De Hulp bij mantelzorg vergoeding zet u in overleg met de Zorgcoach in voor de ondersteuning die nodig is om de mantelzorgtaak vol te houden. Zoals tijdelijke professionele ondersteuning bij taken op het gebied van zorg, welzijn en financiën. Of vervangende mantelzorg bij tijdelijke afwezigheid van de mantelzorger. Maar ook informatie over instructies, cursussen en coaching sessies voor mantelzorgers.


« Terug naar de zoekresultaten