Menu
*
Laurens

Nieuws

Op deze pagina leest u het laatste nieuws van BuurtPas. Bijvoorbeeld handige informatie, de nieuwste aanbiedingen, nieuwe samenwerkingen of gewoon een gezellig bericht!
Wilt u automatisch het nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Met Actify een gezonder leven
Met Actify een gezonder leven
Maya (66) bewoog sinds haar pensioen te weinig: 'Ik zat te veel thuis'
Tot een paar maanden geleden werkte Maya als kleuterjuf en fietste ze een half uur heen en terug naar haar school. Nu beweegt ze een stuk minder. Daar moest dringend verandering in komen, maar hoe?

'Ik vind het heerlijk eindelijk niets meer te hoeven. Niet meer de hele dag achter de kleuters aanrennen en daarna doorracen naar de supermarkt om ook nog een maaltijd op tafel te toveren. Nu ga ik doordeweeks gezellig langs bij vriendinnen, pak ik snel een pizza en geniet ik ’s avonds van blokjes oude kaas als ik aan het Netflixen ben.

Hijgend de trap op
Als ik mezelf dit hoor zeggen, lijkt het alsof ik qua levensstijl weer een beetje terug ben gegaan naar mijn studententijd. Om eerlijk te zijn: mijn volwassen kinderen leven gezonder dan ik, met hun boekweitcrackers en hun sportschoolabonnement. Natuurlijk weet ik wat overgewicht doet voor je lichaam. Daarom wil ik ook geen onfitte vrouw worden die al hijgt wanneer ze de trap oploopt. Maar jeetje, wat is het moeilijk om jezelf te motiveren iets aan je conditie en eetpatroon te doen.

Geen ruggengraat
Een oud-collega van mij liep tegen hetzelfde probleem aan. 'Ik heb geen ruggengraat,' zei ze. Toen liet ze zien hoe het haar toch is gelukt gezonder te eten en meer te bewegen. Ze heeft op haar telefoon de Actify-app geïnstalleerd. 'Ik wil geen app die me vertelt dat ik boekweitcrackers moet eten en dat ik nog 6.000 stappen moet zetten' zei ik. 'Installeer het nou maar gewoon,' antwoordde ze, 'dan zie je wel hoe het werkt en wat het voor je doet.'

Een keertje extra de trap
'Je hebt gelijk', zei ik een maand later toen ik haar zag. In die tijd is er echt iets veranderd. Ik voel me fitter en zit beter in mijn vel. Dankzij de app. Je kunt je doelen instellen, in mijn geval fitter worden en gezonder eten. Vervolgens krijg je van de Actify-app dagelijks een motivatie. Ik dacht dat ik daar niet vatbaar voor zou zijn, maar dat ben ik wel. Het is alsof iemand met je meedenkt, complimentjes geeft en aanmoedigt. Ik krijg allerlei opdrachten, bijvoorbeeld om een paar keer extra de trap op en af te lopen. In het begin had ik zowaar spierpijn in mijn armen en benen. Mijn lichaam ging eindelijk aan de bak, zonder dat ik daarvoor veel tijd en geld kwijt ben aan een sportschool.

Minder verleidingen
De kleine meditatieoefeningen helpen me ook. Hierdoor voel ik me minder vatbaar voor ongezonde verleidingen. Wat ook leuk is: het wemelt op de Actify-app van de gezonde en lekkere recepten. Ze zijn heel makkelijk en niet beperkend, wat een dieet voor mij wel is. Het is echt niet zo dat ik nooit meer een pizza of een blokje kaas eet. Maar ik beweeg meer, ik eet vers en heb er zowaar weer lol in om iets goeds op tafel te zetten. En mijn conditie is weer op peil. Ik loop fluitend de trap op en af.'

Ook gezonder leven?
Doe dan iets wat echt bij u past. Kleine stappen tellen ook mee. Met Actify gaat u snel aan de slag. 
« Terug naar de zoekresultaten