Menu
*
Laurens

Nieuws


Heeft u de Wmo-Powerkaart?
Heeft u de Wmo-Powerkaart?
Wie een rolstoel of een ander hulpmiddel aanvraagt bij de gemeentelijke Wmo-afdeling krijgt te maken met een standaardpakket. Een pakket dat door de gemeente veelal zwaar is uitonderhandeld met een beperkt aantal leveranciers. Maar wat nou als u uw oog op een ander - voor u beter - product heeft laten vallen? Een product dat de gemeente in eerste instantie niet aanbiedt omdat het niet in het standaardpakket zit? Juist, dan kunt u de Wmo-Powerkaart gebruiken.

De Wmo-Powerkaart schetst in heldere en begrijpelijke taal twee krachtige wetsartikelen die u als Wmo-cliënt ten dienste staat. Dat zijn artikel 2.3.6 van de Wmo, dat het recht op een persoonsgebonden budget regelt, en artikel 2.3.2, dat u het recht geeft uw eigen indicatie te schrijven in een zogeheten persoonlijk plan. De gemeente is verplicht naar dat plan te kijken.

De felgekleurde groene kaart is een initiatief van Support Magazine, tijdschrift voor mensen met een lichamelijke beperking. Wilt u meer informatie over de Wmo-Powerkaart bel dan naar 0800 – 2 88 77 66 (gratis) of vraag de fysieke kaart aan in één van onze Laurens Thuiszorgwinkels. Kijk voor de dichtstbijzijnde Thuiszorgwinkels op www.vegro.nl
« Terug naar de zoekresultaten