Menu
*
Laurens

Nieuws

Op deze pagina leest u het laatste nieuws van BuurtPas. Bijvoorbeeld handige informatie, de nieuwste aanbiedingen, nieuwe samenwerkingen of gewoon een gezellig bericht!
Wilt u automatisch het nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Meet gratis uw bloeddruk!
Meet gratis uw bloeddruk!
De Hartstichting en Vegro supporten uw hart tijdens de Mei Meet Maand!

Het is belangrijk om uw bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voelt u namelijk niet, maar vergroot wel de kans op hartinfarct of beroerte. Vanaf het 40ste jaar stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voelt u zich gezond, ook dan kunt u een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf hun 40ste elk jaar de bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kunt u zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. Vegro ondersteunt deze oproep van de Hartstichting. 

Tijdens de Mei Meet Maand kunt  bij de Vegro zorgwinkels gratis uw bloeddruk meten. 
Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 40% niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Meten is daarom belangrijk. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. Dit zijn o.a. alle Vegro-zorgwinkels in Nederland. 

De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. U krijgt ook concrete tips en adviezen over wat u zelf kunt doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. De bloeddrukmetingen van de Hartstichting sluiten hier goed op aan. Wilt u meer lezen, kijk dan op www.hartstichting.nl.

Van 6 tot en met 28 mei kunt u elke donderdag*, vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur uw bloeddruk meten bij de Vegro-zorgwinkels 

*m.u.v. Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag« Terug naar de zoekresultaten