Menu
*
Laurens

Nieuws


Welke bril past bij mij en hoe kan ik mijn bril het beste onderhouden?
Welke bril past bij mij en hoe kan ik mijn bril het beste onderhouden?
Tips van Brilzorg Holland:

Bij het kiezen van een montuur kan rekening worden gehouden met de vorm van het gezicht. Op deze manier accentueert u de meest karakteristieke gelaatstrekken. Hieronder staan een viertal gezichtsvormen en wat adviezen voor montuur keuze.

1) Uw gezichtsvorm is vierkant
We bedoelen dan een gezicht met een brede kaaklijn en een vierkante kin. Daarnaast is het voorhoofd vaak wat groter. Hierbij past meestal een ovale bril erg goed of een bril met een vierkante vorm. 

2) Uw gezichtsvorm is rechthoekig
Met een rechthoekig gezicht bedoelen we een gezicht met wat hogere jukbeenderen en net als bij vierkant een groter voorhoofd. Ook hierbij passen het beste de wat vierkantere modellen en de rechthoekige brillen. Geen brillen met drukke afwijkende vormen.

3) Uw gezichtsvorm is rond
Een rond gezicht heeft alles rond. Ronde wangen, ronde kin en een breed rond voorhoofd. Hierbij passen vaak de wat meer afwijkende modellen. Kies vooral niet voor ronde modellen of rechthoekige modellen want daarmee maak je het gezicht nog ronder.

4) Uw gezichtsvorm is ovaal
Met een ovale gezichtsvorm is alles gelijkmatig verdeeld en elke bril staat eigenlijk leuk. Dus passen maar !!


Hoe blijft mijn bril langer mooi?

1)  Maak uw bril regelmatig schoon met een beetje lauw water. Droog hem af met een microvezeldoekje. Op deze manier kunnen lichaamszuren niet op het materiaal inwerken.

2)  Gebruik geen schoonmaakmiddelen en zet hem nooit in de vaatwasser!

3)  Vermijd grote temperatuursverschillen en hoge temperaturen. Een bril in de zomer op uw dashboard van uw auto is niet verstandig.

4)  Een veel voorkomend probleem bij de dames is de haarlak. Doe dit op zonder de bril. Haarlak is echt rommel voor brillenglazen. 

5)  En leg uw bril natuurlijk nooit met de glazen naar beneden!


« Terug naar de zoekresultaten