Menu
*
Laurens

Nieuws


Een mooie regeling voor mantelzorg
Een mooie regeling voor mantelzorg
Nieuw! U ontvangt Hulp bij Mantelzorg
Heeft u uw zorgverzekering al doorgenomen, voldoet deze nog aan uw wensen? Overstappen kan tot eind 2017. Bent u Aanvullend 2, 3 of 4 sterren verzekerd? Dan vergoedt Zilveren Kruis in 2018 de kosten van noodzakelijke ondersteuning zodat u als mantelzorger niet uitvalt. Maar ook als u mantelzorg ontvangt, kunt u aanspraak maken op deze dekking.

De Hulp bij mantelzorg vergoeding is breder inzetbaar
De vergoeding is per 2018 breder inzetbaar dan alleen voor vervangende mantelzorg. Dit biedt de mogelijkheid om de vergoeding in te zetten voor de ondersteuning die nodig is om de mantelzorgtaak vol te houden. Zoals tijdelijke professionele ondersteuning bij taken op het gebied van zorg, welzijn en financiƫn. Of vervangende mantelzorg bij tijdelijke afwezigheid van de mantelzorger. Maar ook informatie over instructies, cursussen en coaching sessies voor mantelzorgers. De Hulp bij mantelzorg vergoeding zet u in overleg met de Zorgcoach in.

Uw Zorgcoach helpt met het regelen van zorg
De Zorgcoach kijkt in overleg met u welke zorg nodig is. En welke ondersteuning daarop aansluit. Via één telefoontje krijgt u waardevolle tips, bijvoorbeeld over het verlichten van de zorgtaak. Ook kunnen de Zorgcoaches u meer vertellen over tijdelijke professionele ondersteuning. Of wat te doen bij tijdelijke afwezigheid van de mantelzorger. Daarbij ondersteunen de Zorgcoaches u met informatie over instructies, cursussen en coaching sessies. Want mantelzorg is maatwerk.

Bel voor advies van de Zorgcoach (071) 751 00 98, op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur. Of bezoek de website.

Lees meer over mantelzorg
Op zk.nl/mantelzorg vindt u meer informatie over mantelzorg. Op de website vindt u tips, achtergrondinformatie en advies. Zo komt u meer te weten over het inrichten en uitvoeren van uw mantelzorgtaak. Ook kunt u uw ervaringen delen met andere mantelzorgers.
« Terug naar de zoekresultaten