Menu
*
Laurens

Nieuws

Op deze pagina leest u het laatste nieuws van BuurtPas. Bijvoorbeeld handige informatie, de nieuwste aanbiedingen, nieuwe samenwerkingen of gewoon een gezellig bericht!
Wilt u automatisch het nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Feit of fabel?
Feit of fabel?

Er bestaan talloze feiten en fabels over eten. Maar wat is nu waar en wat is niet waar? Food Connect, die heerlijke maaltijden kookt en thuisbezorgt, ging op onderzoek uit en vertelt u graag meer over alle feiten en fabels over eten. Want wist u dat u vis en spinazie tegenwoordig gewoon samen kunt eten?


Vis en spinazie kunt u gewoon samen eten.
Feit: Er is jarenlang geadviseerd om vis niet in combinatie met nitraatrijke groente te eten. Uit nieuwe onderzoeken blijkt dat dit wel gewoon kan. Dus geniet extra van onze pastaschotel met zalm en spinazie!


In groente zit vooral vitamine C.
Fabel: Vitamine C zit vooral in fruit, zoals sinaasappelen en kiwi’s. In groente zit een beperkte hoeveelheid vitamine C, maar het bevat wel veel andere vitaminen en mineralen. Zo zit in wortelen bijvoorbeeld veel vitamine A.


Een glas versgeperste sinaasappelsap bevat net zoveel suiker als een glas cola.
Feit: Fruit bevat veel suiker en sinaasappelsap bevat veel fruit. Natuurlijk bevat een glas sinaasappelsap ook veel vitaminen, maar u kunt beter een sinaasappel eten. Dit vult namelijk ook beter.


In superfoods zitten alle voedingsstoffen die u nodig heeft.
Fabel: Superfoods, zoals lijnzaad en quinoa, bevatten veel gezonde voedingsstoffen, maar lang niet alle voedingsstoffen die u nodig heeft. Om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen is het belangrijk om gevarieerd te eten.


Biologische producten zijn gezonder.
Fabel: De term "biologisch” zegt iets over hoe de grondstoffen van een product zijn verbouwd, maar het zegt niets over de voedingswaarden van een product. Dus biologische producten hoeven niet per sé gezonder te zijn dan niet-biologische producten.


Spelt is even gezond als tarwe.
Feit: Spelt is net als tarwe een graansoort. Qua voedingswaarden lijken spelt en tarwe erg op elkaar: ze bevatten allebei ongeveer evenveel voedingsstoffen zoals koolhydraten, vezels, B-vitamines en mineralen.


Food Connect kookt de lekkerste gerechten

Wij zeggen: feit! Maar dit kunt u natuurlijk het beste zelf ervaren. Daarom bieden we u nu de kans om een heerlijk proefpakket te bestellen van 3 gerechten voor maar €15,- of 5 voor €20,- die gratis thuisbezorgd worden. Als u lid bent van BuurtPas betaalt u bovendien geen bezorgkosten t.w.v. €2,50. U kiest zelf welke dat zijn, uit ons wisselende menu van twaalf gerechten. Ga naar www.laurens.uwmaaltijd.nl of bel naar (0888) 10 10 10.


« Terug naar de zoekresultaten