Menu
*
Laurens

Nieuws

Op deze pagina leest u het laatste nieuws van BuurtPas. Bijvoorbeeld handige informatie, de nieuwste aanbiedingen, nieuwe samenwerkingen of gewoon een gezellig bericht!
Wilt u automatisch het nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Mantelfoon
Mantelfoon De Mantelfoon is een telefonische dienst die 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar voor mantelzorgers. De zorgcentralisten van de Mantelfoon bieden een luisterend oor en geven advies en ondersteuning. Heeft een mantelzorger meer ondersteuning nodig, dan koppelt de zorgcentralist hen aan een mantelzorgcoach van wmo radar. Om vanuit hier samen het probleem aan te pakken.

Mantelzorgen kan een gevoel van voldoening geven, maar er is ook risico op overbelasting. Er komt veel op de schouders van deze mantelzorgers terecht. Daarnaast is er sprake van veranderingen in de zorg. Er komt steeds minder professionele hulp en er moet steeds meer uit de mantelzorger zelf en zijn/haar omgeving komen. Ook zal de groep die mantelzorg ontvangt groter worden vanwege vergrijzing, en veranderingen in de zorg. Daarnaast laat onderzoek zien dat mantelzorgers het lastig vinden om de juiste informatie te vinden. Zij geven aan behoefte te hebben aan een plek waar ruimte is voor emotionele ontlading.

Mantelfoon bouwt hiernaast ook aan een stedelijk netwerk van organisaties die ondersteuning bieden aan mantelzorgers. Het wordt een knooppunt waar kennis en ervaring rondom mantelzorg worden verzameld en gedeeld. Het steunpunt wil daarbij het bewustzijn rond mantelzorg vergroten, behoeftes in kaart brengen en waardering voor mantelzorgers tonen.

Hulp nodig? Bel naar (0800) 777 333 of kijk op www.mantelfoon.nl
« Terug naar de zoekresultaten