Zoek
Zoek

Mantelfoon

20200727_095915.jpg

De Mantelfoon is een telefonische dienst die 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar voor mantelzorgers. De zorgcentralisten van de Mantelfoon bieden een luisterend oor en geven advies en ondersteuning. Heeft een mantelzorger meer ondersteuning nodig, dan koppelt de zorgcentralist hen aan een mantelzorgcoach van wmo radar. Om vanuit hier samen het probleem aan te pakken.

Mantelzorgen kan een gevoel van voldoening geven, maar er is ook risico op overbelasting. Er komt veel op de schouders van deze mantelzorgers terecht. Daarnaast is er sprake van veranderingen in de zorg. Er komt steeds minder professionele hulp en er moet steeds meer uit de mantelzorger zelf en zijn/haar omgeving komen. Ook zal de groep die mantelzorg ontvangt groter worden vanwege vergrijzing, en veranderingen in de zorg. Daarnaast laat onderzoek zien dat mantelzorgers het lastig vinden om de juiste informatie te vinden. Zij geven aan behoefte te hebben aan een plek waar ruimte is voor emotionele ontlading.
Mantelfoon bouwt hiernaast ook aan een stedelijk netwerk van organisaties die ondersteuning bieden aan mantelzorgers. Het wordt een knooppunt waar kennis en ervaring rondom mantelzorg worden verzameld en gedeeld. Het steunpunt wil daarbij het bewustzijn rond mantelzorg vergroten, behoeftes in kaart brengen en waardering voor mantelzorgers tonen.
Hulp nodig? Bel naar (0800) 777 333 of kijk op www.mantelfoon.nl

Andere nieuwsberichten

roze inloop

Roze Inloop

Op woensdag 8 mei organiseert Laurens een middag met de Focus op LHBTIQ 65+. Bij de dagbesteding op de locatie...
og2024

Terugblik op een leuke Ontmoet en Groet!

Wat hebben we een pech gehad met een weer, maar een geluk met de gezelligheid. Vrijdag 22 maart was het...
BuurtPasupdate-mei-2016

Beweeg je soepel en sterk met Olga en voorkom een val!

Beweeg je soepel en sterk met Olga en voorkom een val
magshape

BuurtPas op bezoek bij Fosteo

Bij de BuurtPas zijn we altijd op zoek naar partners die een toegevoegde waarde zijn voor onze leden. En wat...
Gouderdom_Image-6.png

Kent u Gouderdom al?

Ouder worden is Goud! Weg met die spreekwoordelijke geraniums en op naar grijs en gelukkig. Gouderdom verbindt op een creatieve...
_RVR1042

Maak kennis met Stichting Vier Het Leven

Mijn naam is Petra Wooning en als regioco├Ârdinator van Stichting Vier het Leven vind ik het fijn dat wij een...