Zoek
Zoek

Terugblik op een mooie BuurtPas Ledendag 2023!

20230913_154507

Met 105 BuurtPasleden en het BuurtPas Team stapten wij op 13 september aan boord van de MS Nehalennia. Hadden we de week ervoor nog tropische hete dagen, de dag voor de ledendag hoosde het van de regen en kwam de voorspelling niet verder dan bewolkt met af en toe een zonnetje. Dus daar hadden we onze uitdaging nummer 1. moest het zonnebrand en een hoed worden of een regenponcho met een paraplu? Gelukkig lieten de weergoden ons niet in de steek.

Dan uitdaging nummer 2; als gevolg van het waterpeil, een veranderde opstapplaats en het laatste moment. Het was op de dag zelf niet mogelijk om aan boord te gaan bij steiger 43 van de Watertaxi. Doordat we dat niet meer konden communiceren restte ons niet anders dan iedereen zo veel mogelijk op te wachten en door te verwijzen naar de originele aanlegplaats van de MS Nehalennia. 

Met vereende inzet, heel veel goede zin en zelfs een dame die met de fietstaxi werd opgehaald van lijn 32 halte Blaak, lukte het ons om tijdig aan boord te zijn en voeren wij om 14.00 uur de Rotterdamse Haven in.  En wat werd er genoten; van elkaar, van de appeltaart met koffie of thee, van het uitzicht maar vooral ook van het ‘lekker even weg en onder de mensen zijn’. Want wat zijn contacten toch ongelofelijk belangrijk.

Zo raakten we in gesprek met een heer die 5 jaar geleden zijn echtgenote verloor, in al hun sociale kringen altijd de jongste was geweest en nu moest constateren dat iedereen om hem heen wegviel en hij nagenoeg alleen overgebleven was……. niet eenzaam, maar wel alleen. 

Ook met een gezellig stel; hij 91 jaar en zij 92 jaar oud, een aantal jaar geleden verloor meneer zijn echtgenote en vroeg mevrouw hem, als zij hem tegenkwam in de lift van het appartementencomplex waar zij beiden wonen, hoe het met hem ging? Via een eerste kopje koffie, het verdelen van de kookbeurten in de week, elkaar betrekken bij activiteiten met de kinderen, nu op pad als stel. Zij delen lief en leed, zoeken elkaar op voor de gezelligheid en gaan er samen op uit. Stralend vertelden zij hoe gelukkig zij waren met elkaar.

We zagen ook goede vriendinnen of vrienden, buren of kennissen met elkaar op pad. Maar ook een behoorlijk aantal BuurtPas leden die alleen gekomen waren. En petje af, dat is niet voor iedereen even eenvoudig. Het is moedig en het is dan ook mooi om te zien hoe contacten aan boord dan als vanzelf ontstaan. 

Het weer liet ons zeker niet in de steek; en behoorlijke tijd kon er nog op het buitendek gezeten worden in een lekker zonnetje. Wij  zagen leden aan een extra kopje koffie of thee met wat versnaperingen en sommigen genoten van een lekker wijntje.  De sfeer was gemoedelijk en de meeste leden leken zich prima te vermaken. Een aantal highlights tijdens de rondvaart werden veelvuldig op de foto gezet. Een echtpaar vertelde dat zij 10 jaar geleden dezelfde rondvaart hadden gedaan en nu de verschillen konden zien. Ook zij genoten.

Gedurende de rondvaart werden nog een aantal prijzen verloot, die ter beschikking waren gesteld door onze partners; Miniworld met kortingsvouchers, apetito met een mooi schort, Zorgorganisatie Laurens met diverse artikelen, BuurtPas met VVV cadeaukaarten en tenslotte Vegro die naast leuke artikelen en informatie voor de premiere van de film Rocco & Sjuul 2 sets vrijkaarten voor een geheel verzorgde avond ter beschikking stelde. Zij mogen beiden met een introducee naar de première op 10 november a.s. in Lantaren/Tivoli te Rotterdam. 

Ook vulde het BuurtPas team een leuke goodiebag met allerhande handige hebbedingetjes van onze partners. Deze werden bij het verlaten van de MS Nehallenia onder aan de gangway uitgedeeld. En daar wachtte ons, last but not least, nog de 3e en laatste uitdaging; als gevolg van laag water was de gangway heel steil en vereiste het moed en vertrouwen dat men met hulp van de bijna voltallige bemanning veilig aan land zou komen. En zo is het ook gegaan. Op de kade kwamen o.a. de busjes van Trevvel af en aan en op een enkele late passagier na, was iedereen onderweg naar huis. 

Wij als BuurtPas team hebben genoten, we hebben van u als leden genoten maar ook van de reis, van de contacten die wij zagen ontstaan en vooral ook van de gezelligheid. We gaan dit zeker overdoen in het komende jaar. Houdt u ons in de gaten via de website www.buurtpas.nl, de maandelijkse digitale nieuwsbrief www.buurtpas.nl/nieuwsbrief of via het Jaaroverzicht en het Update Magazine. Heel graag zien wij u terug in 2024. 

En mocht u anderen enthousiasmeren om volgend jaar ook van de partij te zijn, zij kunnen zich via www.buurtpas.nl/lidworden aanmelden als lid van de BuurtPas dan blijven zij op de hoogte en kunnen ook zij genieten van het mooie aanbod van de BuurtPas. Zij zijn uiteraard ook van harte welkom. 

Ook wil de BuurtPas graag apetito, Vegro, en Miniworld bedanken voor de leuke presentjes voor in de goodiebag en ons prijzencircus, die met veel plezier in ontvangst zijn genomen!

Zie hieronder een kleine collage van de foto’s van de ledendag en een leuke video van onze middag.

Andere nieuwsberichten

Koerscafe

Koers Café van Laurens

Een tv-uitzending van 30 minuten waarin collega’s van Laurens (waar de BuurtPas onderdeel van is) met elkaar praten over hoe...
Afbeelding1

Maak kennis met Onze Klusvrouw

We zijn blij dat we weer een nieuwe leuke partner mogen introduceren voor de klussen in huis: Onze Klusvrouw Rotterdam...
2404-05-d Voordelig Vooruit Uiting partnercommunicatie (1)

Voordelig vooruit 2024 met de Vegro

De bloemen beginnen te bloeien en de dagen worden langer. De lente is in volle gang. Tijd om naar buiten...
roze inloop

Roze Inloop

Op woensdag 8 mei organiseert Laurens een middag met de Focus op LHBTIQ 65+. Bij de dagbesteding op de locatie...
og2024

Terugblik op een leuke Ontmoet en Groet!

Wat hebben we een pech gehad met een weer, maar een geluk met de gezelligheid. Vrijdag 22 maart was het...
BuurtPasupdate-mei-2016

Beweeg je soepel en sterk met Olga en voorkom een val!

Beweeg je soepel en sterk met Olga en voorkom een val