Menu
*
Laurens

Nieuws

Op deze pagina leest u het laatste nieuws van BuurtPas. Bijvoorbeeld handige informatie, de nieuwste aanbiedingen, nieuwe samenwerkingen of gewoon een gezellig bericht!
Wilt u automatisch het nieuws in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Voedzaam eten in de herfst
Voedzaam eten in de herfst

De bladeren verkleuren en de dagen worden korter. De herfst is aangebroken! Bij dit seizoen horen natuurlijk verwarmende gerechten. Maar hoe zorgt u voor een verantwoord eetpatroon in het najaar? De diĆ«tist van apetito geeft u de nodige tips om goed te blijven eten.


Sterke botten door vitamine D en calcium.

Het is belangrijk dat uw lichaam het gehele jaar door voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. In de herfst en winter is vitamine D een aandachtspunt. Het is een belangrijke vitamine voor een sterk immuunsysteem en ondersteunt de opname van calcium; één van de belangrijkste bouwstoffen om tanden, botten en spieren gezond te houden.


De zon is een belangrijke bron van vitamine D, maar in het najaar neemt de hoeveelheid zonlicht af. Hierdoor kan het zijn dat het lichaam te weinig vitamine D binnenkrijgt. Bij een structureel tekort bestaat er voor ouderen een grotere kans op botontkalking (osteoporose). De botten worden brozer, waardoor de kans op botbreuken toeneemt.

Het Voedingscentrum adviseert een goede combinatie van beweging, voeding en supplementen. Vitamine D kan worden gehaald uit vette vis, zoals zalm. Ook zit er vitamine D in vlees, eieren, melk, boter en margarine.


Voor meer tips en geschikte maaltijden, kijk op de website van onze partner: apetito

« Terug naar de zoekresultaten