Menu
*
Laurens

Dienstenoverzicht

Op deze pagina ziet u een overzicht van alle producten en diensten van de BuurtPas.
In onderstaand menu kunt u met uw postcodecijfers zoeken naar het aanbod in uw buurt en u kunt verfijnen op categorie, bijvoorbeeld Diensten aan huis. Rechts in het scherm verschijnen alle door u geselecteerde diensten en producten. Klikt u op lees meer dan ziet u de uitgebreide informatie. 
Selecteer aanbieding
Vul hier uw postcode in
Keuring rijbewijs
Keuring rijbewijs
Verloopt uw rijbewijs op of na uw 75e verjaardag? Dan moet u bij het verlengen gekeurd worden en aantonen dat u 'rijgeschikt' bent. Dat betekent dat u lichamelijk en geestelijk in staat moet zijn om in een auto te rijden. Bestuurders van 75 jaar en ouder moeten elke 5 jaar worden gekeurd.

U volgt daarvoor een aantal stappen:

1. Vul een eigen verklaring in. Die koopt u bij het CBR of uw gemeente. Vraag een eigen verklaring op tijd aan! Het kan soms wel vier maanden duren voordat deze door het CBR beoordeeld is. Er zijn verschillende soorten Eigen verklaringen. Koop het formulier dat bij uw situatie past: de 'Eigen verklaring met geneeskundig verslag (75+)'. Kijk voor info en online aanvragen op de website van het CBR. 

2. Maak een afspraak met een arts en neem de eigen verklaring en uw identiteitsbewijs mee. Uw huisarts doet de keuring meestal niet vanwege de vertrouwensband die u samen heeft.  De arts waar BuurtPas mee samenwerkt is gespecialiseerd in deze medische keuring. Graag bekijkt de arts met u of u veilig de weg op kunt.

3. Stuur de eigen verklaring naar het CBR.

4. Bij bepaalde gezondheidsproblemen of beperkingen is een medisch rapport nodig. Bijvoorbeeld als u slecht ziet of epilepsie heeft. Heeft het CBR een rapport nodig, dan ontvangt u een verwijsbrief voor een verder onderzoek.

5. In sommige gevallen wil het CBR dat u een rijtest doet. Aan de hand van uw eigen verklaring bepaalt het CBR of een rijtest nodig is. Is dit noodzakelijk, dan ontvangt u daarvoor een uitnodiging.

Bent u 75 jaar of ouder en wilt u alleen uw brommerrijbewijs laten verlengen? Dan heeft u geen rijbewijskeuring nodig.

Op de website van de overheid vindt u meer informatie over de wet- en regelgeving van uw rijbewijs.

Bron: CBR, VVN, Ministere Milieu & Infrastructuur, Rijksoverheid
 
Bel voor meer informatie naar 010- 281 01 91 of kijk op www.hefmed.nl
 
Hefting Medische Keuringen
Prins Hendrikkade 156b
3071 KP Rotterdam
 

 


Met uw BuurtPas betaalt u € 35,- voor een medische keuring ten behoeve van het rijbewijs.
« Terug naar de zoekresultaten