Menu
*
Laurens

Dienstenoverzicht

Op deze pagina ziet u een overzicht van alle producten en diensten van de BuurtPas.
In onderstaand menu kunt u met uw postcodecijfers zoeken naar het aanbod in uw buurt en u kunt verfijnen op categorie, bijvoorbeeld Diensten aan huis. Rechts in het scherm verschijnen alle door u geselecteerde diensten en producten. Klikt u op lees meer dan ziet u de uitgebreide informatie. 
Selecteer aanbieding
Vul hier uw postcode in
Voorlichting Schenken, Erven en Levenstestament 29 september
Voorlichting Schenken, Erven en Levenstestament 29 september
Dood gaan we allemaal, maar wat laten we achter?
Op woensdag 29 september a.s. organiseert Kooijman Autar Notarissen een voorlichtingsavond over schenken, erfbelasting en het levenstestament. Deze avond is ook digitaal te volgen.

Over het overlijden en belasting betalen heeft iedereen wel een mening. Tegen het overlijden kunnen wij niets doen, maar wel tegen de juridische en fiscale gevolgen daarvan. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die hun nabestaanden graag goed verzorgd willen achterlaten én voor mensen die willen voorkomen dat hun erfenis onnodig naar de fiscus gaat. Tijdens deze avond krijgt u een mooi overzicht van kwesties die verband houden met schenken en erven. Ook zullen de verschillende wijzen waarop vermogen aan anderen geschonken kunnen worden de revue passeren. Een van die mogelijkheden is de schenking op papier. Uiteraard komt ook de schenking ten behoeve van de eigen woning aan de orde.

Ook worden we met zijn allen steeds ouder, met alle gevolgen van dien: dementie, financieel ouderenmisbruik en ga zo maar verder. Maar ook jonge mensen kunnen wilsonbekwaam worden. Heeft u er wel eens over nagedacht hoe het met u verder moet als u in een dergelijke situatie terechtkomt en wat dat voor uw naasten betekent? Dat kan allemaal geregeld worden in een levenstestament.

Programma
18.30-19.00 Inloop
19.00-19.05 Welkomstwoord
19.05-19.25 Erfrecht: wat zegt de wet en waarom zou je willen afwijken van de wet? 
19.25-19.50 Schenken: wat en hoe kun je schenken? Wat zijn de voor- en nadelen?
Pauze
20.10-20.35 Levenstestament:  wat kan ik regelen in een levenstestament? Hoe moet het verder als ik dementeer/mijn partner wilsonbekwaam wordt?
20.35-20.50 Vragen aan inleiders /aansluitend borrel.

Datum en locatie
Woensdag 29 september 2021. Aanvang 18.30 uur.
Hillegondakerk,  Kerkstraat 43, 3054 NB Rotterdam

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Mieke Blok, mblok@kooijmanautar.nl, met vermelding van uw telefoonnummer.
Wilt u hierbij tevens vermelden of u fysiek aanwezig bent of dat u de voorlichtingsavond digitaal volgt.
U kunt ons ook bellen op (010) 285 88 88. 
Mocht u met meerdere personen willen komen dan ontvangen wij ook daar graag de namen en e-mailadressen van.

In de week van 20 september ontvangt u een bevestiging van ons en verneemt u tevens of de voorlichtingsavond wellicht alleen digitaal zal plaatsvinden i.v.m. de dan geldende coronamaatregelen.

Alle vragen verdienen en krijgen een goed en duidelijk antwoord.
Heeft u juridische of fiscale onderwerpen waarvan u graag zou zien dat wij ze behandelen tijdens de lezing, dan kan dat. Stuur een e-mail naar mblok@kooijmanautar.nl.
Wij zullen dan tijdens de lezing op uw vragen terugkomen. 

 


Wat laat u achter?
« Terug naar de zoekresultaten