Zoek
Zoek

Dagbesteding

Patient and caregiver spend time together

Wat is het?

Zelfstandig wonen kan soms lastig zijn. Bijvoorbeeld als u meer begeleiding nodig heeft of als u niet zoveel contacten meer heeft in uw omgeving. Dagbesteding kan dan een uitkomst zijn.

Dagbesteding biedt u een dagstructuur, sociale contacten en activiteiten in een huiselijke omgeving waar u één of meerdere dagen per week terecht kunt. U komt altijd op vaste dagen en u vindt er vertrouwde gezichten. Kortom, dagbesteding helpt u langer zelfstandig te blijven. Laurens onze moederorganisatie biedt dagbesteding voor iedereen die dat nodig heeft en een indicatie hiervoor heeft (zie deze website voor meer informatie hierover).

Waarom dagbesteding?

Op de dagbesteding kunt u deelnemen aan activiteiten, aangepast aan uw wensen en behoeften. Bijvoorbeeld een sport/bewegingsactiviteit of een geheugentraining. Daarnaast zijn er ook creatieve,muzikale en ontspanningsactiviteiten. Bij de dagbesteding helpen ze u graag ontdekken wat u nog kunt en leuk vindt om te doen. Bij onze gediplomeerde medewerkers bent u in goede handen. Zij voeren licht verzorgende handelingen uit en kunnen eventueel medicatie verstrekken.

U kunt bij ons terecht voor

  • Zinvolle dagbesteding en dagstructuur
  • Sociale contacten
  • Activiteiten afgestemd op uw wensen
  • Ontzorgen van uw naasten (mantelzorgprogramma)

Vervoer

Heeft u een indicatie voor vervoer dan kunt u daar gebruik van maken. U wordt dan in de ochtend opgehaald en in de middag weer thuisgebracht.

Maaltijd

Dagelijks krijgt u kosteloos een broodmaaltijd aangeboden. Op een aantal locaties is het mogelijk om tegen een kleine vergoeding een warme maaltijd te krijgen.

Audicien

Hoe werkt het?

Indicatie aanvragen

Als u gebruik wilt maken van dagbesteding heeft u hiervoor een indicatie nodig. Onze medewerkers kunnen u helpen bij het aanvragen hiervan. Afhankelijk van uw indicatie kunt u één of meerdere dagen per week de dagbesteding bezoeken. U kunt bellen naar Yvonne Gilijamse (06 19144496) of Desiree van Vliet (06 11712302) of een mail sturen naar dagbesteding@laurens.nl. Of als u al contact heeft met een medewerker (thuiszorg bijvoorbeeld) vragen om u verder te helpen.

Eigen bijdrage

Voor uw deelname aan dagbesteding dient u een eigen bijdrage te betalen. Deze bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en het vermogen. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) int de eigen bijdrage.

Locaties

Laurens biedt dagbesteding aan op verschillende locaties in Rotterdam, Barendrecht en Lansingerland. Inwoners van Capelle aan den IJssel kunnen terecht op een locatie in Ommoord. Op iedere locatie is iedereen met alle problematiek welkom. Op een aantal locaties biedt Laurens dagbesteding + aan. Hier kunnen wijkbewoners met meervoudige problematiek terecht en kunnen mantelzorgers deelnemen aan een ondersteuningsprogramma, waaronder een lotgenotengroep. Ook is een aantal uur per week een psycholoog aanwezig.

Bijzondere locaties

In Antonius Binnenweg kunnen jonge mensen met dementie terecht. (zie toelichting hieronder)

In Maasveld is een dagbesteding gericht op ouderen met de Hindostaanse leefwijze. Er wordt dagelijks vers gekookt, en de activiteiten zijn afgestemd op de doelgroep.

Op Dijkveld, Elf Ranken en Antonius Binnenweg welzijn wordt, naast de reguliere activiteiten, een specifiek programma aangeboden voor deelnemers met Parkinson. Hierbij ligt de nadruk op bewegen, balans en fijne motoriek. Er wordt nauw samengewerkt met behandelaren en er vinden groepsgesprekken plaats.

Op Borgsate worden op paarse vrijdag, naast ons reguliere programma, activiteiten aangeboden aan ouderen uit de LHBTIQ gemeenschap. Op deze dag vinden onder andere groepsgesprekken plaats.

Op De Schans is een kleine groep Chinese deelnemers die, ondanks de vele dialecten, een dagelijks programma aangeboden krijgen.

Tenslotte wordt er op Stadszicht een programma aangeboden aan deelnemers die hooggeschoold en/of hoogintelligent zijn. Dit programma bestaat oa uit verschillende workshops en groepsgesprekken.

Bekijk de folder over de dagbesteding die Laurens biedt.

Dagbesteding voor jonge mensen met dementie

Omdat jonge mensen met dementie nog vol in het leven staan stellen ze andere eisen aan hun leefomgeving. Ze hebben andere zorg nodig dan ouderen met dementie.

Laurens biedt deze cliënten dagbesteding met specifieke zorg en ondersteuning, die aansluit op hun levensfase en -stijl. In onze zorg staan persoonlijke aandacht, vrijheid en eigen regie centraal. We zoeken daarbij nadrukkelijk de samenwerking met familie en naasten, die we zoveel mogelijk betrekken bij de zorg en ondersteuning. Samen kijken we naar wat er nog wél kan en wat er nodig is om een waardevol leven te leiden.

Onze zorg heeft het PREZO kwaliteitskeurmerk ‘Dementie op jonge leeftijd’, van Perspekt. PREZO kijkt naar de prestaties die zorgprofessionals en organisaties leveren in de praktijk. Ze toetst of deze prestaties voldoende bijdragen aan de ervaringen van de bewoners. Kwaliteit staat uiteindelijk voor hún kwaliteit van leven.

Laurens werkt ook nauw samen met het Alzheimercentrum van het Erasmus MC en is lid van het kenniscentrum ‘Dementie op jonge leeftijd’.

Kijkt u op https://laurens.nl/nieuws/dagbesteding-in-een-huiselijke-omgeving voor meer informatie

 

Categorieën

diensten aan huis

Diensten aan huis

ontmoeten

Ontmoeten

hulpmiddelen

Hulpmiddelen

voordeel

Voordeel