Zoek
Zoek

Op zoek naar betekenisvol vrijwilligerswerk? Denk dan eens aan mentorschap!

buurtpas

Leven is beslissingen nemen. Van eenvoudige zaken tot ingrijpende vraagstukken. De meeste mensen zijn goed in staat om zelf te kiezen. Anderen hebben daarbij hulp nodig. Bijvoorbeeld omdat ze aan dementie lijden, een verstandelijke beperking of een psychiatrische aandoening hebben.

Wat is het

Vaak is er wel een familielid of kennis om deze mensen bij te staan bij belangrijke beslissingen. Maar soms is er geen familie of is de familie niet in staat deze rol op zich te nemen. In dat geval kan de kantonrechter worden gevraagd een mentor aan te stellen. De aanvraag voor een mentor kan worden gedaan door een familielid of een betrokken professional.


Jeanine Jansen is mentor van een meneer (60 jaar) met een Niet-Aangeboren-Hersenletsel. Deze meneer woont nog zelfstandig, maar heeft geen familie meer. Hij heeft ondersteuning thuis, maar zoekt iemand die met hem samen de beslissingen kan nemen. Jeanine is zijn mentor(wettelijk vertegenwoordiger) en maakt samen met hem de keuzes op het gebied van verzorging en begeleiding. Ze bezoekt meneer regelmatig bij hem thuis en probeert hem beter te leren kennen.

Hoe werkt het

Stichting Mentorschap Rotterdam e.o. is een stichting die mentorschap biedt op basis van vrijwillige inzet. De coördinatoren werven en trainen vrijwilligers, koppelen hen aan cliënten en geven ondersteuning bij de uitoefening van het mentorschap. De mentoren worden met zorg gekoppeld aan hun cliënten en geven vanuit persoonlijke betrokkenheid tijd en aandacht. Daardoor kunnen zij het welbevinden van hun cliënt goed volgen en voor hen opkomen.


Geïnspireerd geraakt?

Mail voor een afspraak naar janneke-niemantsverdriet@mentorschap-rotterdam.nl

of bel 06-229 614 71.

Categorieën

diensten aan huis

Diensten aan huis

ontmoeten

Ontmoeten

hulpmiddelen

Hulpmiddelen

voordeel

Voordeel