Zoek
Zoek

Wilt u ook een levenstestament?

Attractive Senior Black Man Outdoor Portrait

Wat is het?

De BuurtPas staat met beide benen in de samenleving. Wij weten waar mensen van genieten en waarover zij zich zorgen maken. Zo weten wij dat veel oudere mensen zich geregeld afvragen hoe het straks verder moet als zij zelf niet meer bij machte zijn om hun zaakjes te regelen. Een levenstestament of volmacht kan dan uitkomst bieden. De BuurtPas wil u graag informeren over de samenwerking die zij speciaal voor u met Kooijman Autar Notarissen is aangegaan.

In een testament regelt u zaken voor het geval u overlijdt. Een testament maakt u eigenlijk dus niet voor u zelf, maar voor anderen. et gaat om vragen als ‘wie krijgt wat?’ en ‘wie mag de nalatenschap afwikkelen?’

In een levenstestament regelt u alvast uw zaken voor de situatie dat u nog leeft, maar het zelf niet kunt. Denk aan lichamelijke gebreken of aan dementie. Het gaat dus om uw bezittingen en uw verzorging; het gaat om u!

Een levenstestament is maatwerk. Hoe ingewikkelder het levenstestament des te hoger de kosten. In sommige gevallen volstaat echter een algemene volmacht (in de wandelgangen ook wel levenstestament light genoemd). Let wel: een algemene volmacht biedt niet altijd de optimale bescherming, maar
kan soms wel een uitkomst zijn.

 

 

Hoe werkt het?

Mieke Blok kan u meer informatie geven via mblok@kooijmanautar.nl  of via telefoonnummer (010) 2858851, aanwezig op woensdag en donderdag.

 

Categorieën

diensten aan huis

Diensten aan huis

ontmoeten

Ontmoeten

hulpmiddelen

Hulpmiddelen

voordeel

Voordeel